Anneanneden Amigurumi Oyuncaklar…

    Berrasu’ya hiç oyuncak bebek almadım. Berrasu bebekken Waldorf bebekleri gibi yüz ifadesi olmayan bir bebeği olsun istemiştim. Bizim evde birşey dikilecekse hemen anneme müracaat edilir. Annem de Waldorf bebeklerinden esinlenerek sarı örgülü saçlı, ağız ve gözlerinin yalnızca yerlerinin belirlendiği kocaman bir bebek dikmişti. Steiner bebeği olarak bilinen Waldorf  bebeği çocuğun hayal gücüne yeni ufuklar açan ve yaratıcılığı geliştiren sevecen ve sıcak yüzlü bebeklerdir.

    Annem geçen yıl yeni yıl hediyesi olarak  kokoş bir kız bebek örmüş, kanaviçe nakışlı yorgan ve yastık hazırlamıştı. Üstelik yün yorganı kendi elleri ile köpümüştü.

    Kızım hangi çizgi filmi izliyorsa hemen o çizgi filmin oyuncaklarını getiriyor onlarla izliyor. Miki Fare ve Kulüp evi’ni izlerken Daisy ve Plüto oyuncaklarını getiriyor. Orman kavşağı’nı izlerken arkadaşım Tuğba’nın doğum gününde hediye ettiği yumuşak pembiş arabasını getiriyor. Tamirci Manny’de de tamirci setini getiriyor. İki çizgi filmi daha var ve sürekli “ ama benim Pepe ve vız arım yok ki” serzenişlerini ben hiç umursamadım. Ama anneannesi torununun bu isteklerini hemen duymuş. Hiç üşenmemiş Berrasucuğuna birçok oyuncaklar örmüş ve dikmiş.

   1. Sevimli mi sevimli bir bebek beşiği dikmiş. Kızımın keyfi görülmeye değerdi. Sanırım anneme torununun o keyfini görmek yetiyor. Beşiğin içine yatağını, kokoş kız bebeğini, köpüme yün yorgan ve yastığını koyup başlıyor kendi ninnisini söylemeye. Volkan bana değil şarkı bestelemek, bir mısra şiir bile yazmamıştır. Ama kızını kucağına aldıktan sonra ona ninni yazdı ve besteledi. Hala bile Berrasu uyumadan önce ninnisini söyletir.

   2. Pepe oyuncağı örmüş.

   3. Berrasu’nun en sevdiği çizgi filmlerden biri olan Vız Arı’yı ve kız kardeşi Ruby’i örmüş.

   4. Tamirci seti olurda Tamirci Manny olmaz mı deyip birde Tamirci Manny örmüş.

Ellerine sağlık anneciğim…

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Reklamlar
BERRASU ADA kategorisinde yayınlandı. Leave a Comment »

Yorum Yapın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: